Pàgines




Blanc D'Orto 2009

Novembre 2011

Denominació d'Origen / Zona: D.O. Montsant
Celler: Orto Vins
Varietats: Garnatxa blanca
Alcohol: 14%
Elaboració: Sense pas per botes. El vi ha estat 7 mesos en contacte amb lies, sempre en dipòsits d'acer inoxidable. Realitzant-se battonages periòdics.
Nota de tast: Groc clar brillant. Glicèrid. Expressiu en nas, fresc amb records a cítrics i  fruita blanca madura. Notes de fruits secs. Ampli pas per boca, intens. Es confirma la textura glicèrida, tacte un punt greixós. És potent però conserva acidesa que el fa fresc. Llaminer i persisitent, amb un postgust de sensació herbàcia i mineral. 
Preu: 12,50€
Celler capitanejat per qui era la mà dreta del Celler Álvaro Palacios. Segueixen pautes de l'agricultura biodinàmica. Vi amb bona relació qualitat preu. Sense passar en cap moment per fusta, ofereix una estructura i un tacte untuós interessant ja que encara conserva la fruita. A això contribueix el battonage, que és el fet de remoure des de el fons les lies fines del propi vi que es troben en suspensió per donar-li una textura més glicèrida i major estructura.

2 comentaris:

  1. A mi em va semblar un vi extraordinari l’únic cop que l’he tastat i algun dia m’agradaria tastar amb més calma.
    Vins com aquest et fan plantejar moltes coses i totes elles bones.
    La garnatxa blanca algun dia ha de ser la varietat habitual a les taules de molta gent, seria de justícia que fos així.

    ResponElimina
  2. Xavier,

    disculpa pel retràs en el comentari. Sé de la teva debilitat cap a aquesta varietat i jo també comparteixo el que dius. Aquell dia que als tastos en vam provar vàries, vam poder verue'n els diferents matisos, grans vins per compartir.
    Marcat segell mediterrà i amb caràcter, lluny de vins despersonalitzats però per desgràcia molt de moda.
    Des de diferents D.O. de les nostres contrades, ara s'està donant un bon impuls a la garnatxa blanca, a veure si va conqueritn més taules tal com proposes.

    Una abraçada.

    ResponElimina