Pàgines

Gaba do Xil 2010




Gaba do Xil 2010

Juliol 2011

Denominació d'Origen / Zona: D.O. Valdeorras (Galícia)
Celler: Cía. de Vinos Telmo Rodríguez
Varietats: Godello
Alcohol: 13,5%
Elaboració: Vi jove. Vinyes en sóls granítics, en bancals fet en fortes pendents.
Nota de cata: Groc palla. Net i brillant. Llàgrima lenta i densa en relació a la seva joventut. Aromes de cítrics madurs, pell de llimona, pomelo. Posteriorment fruita blanca. Herbes de muntanya, fons mineral. Pas per boca lleugerament gras, llaminer però amb acidesa correcta i fresc. Final mig, bon volum, glicèrid i càlid. 
Preu: 8,50€
Caràcter varietal. Està dins de la gama de godello més assequible en preu però no a canvi de restar qualitat. Hi han altres exemples en aquesta D.O. que poden resultar molt més complerts però en aquest Gaba do Xil el celler consegueix una bona conjunció entre la component comercial, un vi be fet i el preu de venda. Per recomanar-lo per començar a descobrir el raïm godello, una varietat potser amb aromes menys definits que l'albariño però amb un molt bon potencial d'envelliment.

2 comentaris:

  1. On podem localitzar aquest líquid tan estupendo? pel que veig per preu i qualitat és molt més assequible que el Mengoba (do Bierzo,) un altre Godello,que per les característiques que expliques és força similar a n'aquest.

    ResponElimina
  2. Al comerç que hi ha a Plaça Verdaguer. Hi ha pendent penjar algun tast més de godellos, a veure si tinc una estona. Aquest està força bé.

    Cert, el Mengoba porta godello (80%) però té un cupatge una mica diferent ja que té un 20% de Doña Blanca. El vaig trobar molt més complexe. A part dels mesos sobre lies, també crec que té un breu pas per fusta i li fan un battonage setmanal que li dona altres matisos.

    ResponElimina